Hlavní menu
Parní čištění se je hojně využíváno pro dezinfekci tam, kde je špína a mikrobi více než nežádoucí. Jedná se především o kuchyně a dalších potravinářské prostory, a také nemocnice a jiná zdravotnická zařízení
Čistota je v potravinářském průmyslu naprosto zásadní, především kvůli bezpečnosti potravin. Na toto téma velmi často diskutují, a také upozorňují sami občané, tedy široká veřejnost. Logicky se tím pádem dané téma dostává do médií, a opět zcela logicky nakonec i na pořad jednání vrcholných státních orgánů, jako je parlament či dané ministerstvo. To ukazuje důležitost nových nápadů, jakým je parní čištění a dezinfekce párou.
Z dlouhodobých testů a zkušeností jednoznačně vyplývá, že pro bezpečnost samotných potravin a celkovou potravinářskou hygienu je nejvhodnější parní čištění. V prostorných kuchyních restaurací a podobných zařízeních se tedy již doporučuje pouze a jenom parní čištění, které převyšují všechna hygienická nařízení a dokonce i profesní potravinářské předpisy, čímž přináší jistotu pro majitele daných provozů a hlavně pro občany, kteří se zde stravují.
Hygienická opatření ve zdravotnických zařízeních se zpravidla oprávněně zaměřují na všeobecnou a osobní hygienu. Je však nutné brát v úvahu fakt, že v prostředí, které je takto chemicky čištěno pravidelně (zpravidla denně) se bakterie stávají stále odolnějšími proti těmto látkám. To znamená, že chemie v tomto prostředí neznamená ani jistotu, ani zabránění riziku nakažení pacienta.
Situace má jedno jediné jisté a bezpečné řešení. Parní čištění, resp. čištění párou. Je to jediná alternativa účinné a zároveň bezpečného použití chemických látek. Při tomto způsobu čištění riziko nakažení pacienta v podstatě neexistuje.